2019 start je met kleur!

Het einde van het jaar nadert. Terwijl ik van alles aan het afronden ben, kijk ik al gretig uit naar 2019. Ik heb alweer zoveel nieuwe goede ideeën voor het nieuwe jaar en die wil ik graag tot een goed einde brengen. Herkenbaar? Goed, want ik wil je graag helpen jouw dromen voor 2019 waar te maken. Dat doen we op vrijdag 11 januari.

Als je altijd honderd ideeën hebt is het soms lastig om je dromen waar te maken. Je bent nog maar net met de uitwerking van het ene idee begonnen of je jaagt het volgende alweer na. Zo heeft het voor mij heel lang gewerkt, met als gevolg dat er van al mijn goede ideeën maar heel weinig terecht kwam. Tot ik nieuwe talenten in mezelf ontdekte, waardoor ik nu mij  dromen, doelen en ideeën waar kan maken. En dat gun ik jou ook.

Doelen en intenties zijn erg belangrijk voor mij. Ik heb gemerkt hoe ze kunnen helpen om tot een positieve uitkomst te komen. Het geeft je een stip aan de horizon, iets om naartoe te werken en de toewijding aan jezelf, om te werken aan de dingen die echt belangrijk voor jou zijn. Dat heel klein zijn, maar je kunt natuurlijk ook groot denken. Wil je daar een voorbeeld van?

In september ging ik naar de verjaardag van een goede vriend. Hij vierde het met  een flinke groep mensen in een café. Niet ideaal voor mij, want in grote gezelschappen en drukke ruimtes hoor ik vijf gesprekken, maar kan ik er aan geen één echt deelnemen. Toen ik op de fiets zat besloot ik een intentie te zetten: ik hou mijn energie en aandacht vanavond bij mezelf. Zonder er later nog aan te denken, heb ik me uitstekend vermaakt die avond, heb een fijn gesprek gevoerd met een kennis die ik daar tegenkwam en ik ging energiek weer naar huis.

Hoewel je natuurlijk op elk moment een nieuw doel kunt stellen, zijn er twee momenten waarop ik stil sta om te kijken wat ik heb bereikt en waar ik naartoe wil. Want bij doelen en intenties hoort ook reflectie en weten waar je vandaan komt. Ik vind mijn verjaardag daar altijd een mooi moment voor. Als ik weer een jaartje ouder word, kijk ik naar de hoogtepunten van het afgelopen jaar en denk ik over de dingen die ik mezelf het komende jaar toewens. Ook rond de jaarwisseling stel ik nieuwe doelen. Ik sluit een financieel boekjaar af en bedenk wat ik het komende jaar (met mijn bedrijven) wil bereiken, waar groeimogelijkheden liggen en wat ik wil ontwikkelen. En juist deze jaarwisseling is er een extra reden: ik heb mijn opleiding tot life coach afgerond. Hoe ga ik dat nu werkelijk inzetten? Ik ben dus evengoed bezig met het stellen van doelen, intenties en voornemens voor 2019!

Hier stelde ik mijn doelen voor 2018. Doelen uitspreken geeft zoveel meer kracht!

Kleur is een prachtige tool om jouw doelen te realiseren. Want met de juiste kleuren aan je zijde, hou jij het hele jaar jouw doelen letterlijk voor ogen. Bovendien beïnvloeden kleuren ons gedrag en onze mindset, zodat we met onze kleurrijke reminder steeds gemakkelijker in de flow raken. En dat helpt om jouw dromen en doelen tot werkelijkheid te maken. Ik heb dat het afgelopen jaar zelf ervaren. Mijn kleur voor 2018 was vanillegeel. Dit is een kleur die nauw samenhangt met identiteit en ontwikkeling. Ik wist dat ik een nieuw bedrijf in de wereld wilde zetten, maar waartoe dat zou leiden was nog niet duidelijk. De focus van geel kwam daarbij zeer goed van pas. Om te onderscheiden wat wel en wat niet binnen mijn missie past, mij niet te laten afleiden, maar ook om met een scherp oog te kijken naar waar ik al mee bezig ben. Geel is ook een zonnige en optimistische kleur. Nauwkeurig, helder van geest, blij en leergierig zijn allemaal eigenschappen die nauw verbonden zijn aan deze kleur. Door vanillegeel voor ogen te houden, hield ik focus gedurende het jaar op de dingen die ik belangrijk vind. Met als gevolg dat ik een duidelijke richting heb uitgezet voor Meer dan stijl (die ik in 2019 verder ga uitbouwen en uitdragen), de beste jaaromzet in mijn tien jaar als ondernemer (ook al was ik een kwart van mijn werktijd kwijt aan studeren) en een diploma tot life coach op zak.

Dus we gaan doelen stellen voor 2019. Zodat het voor jou een stralend jaar gaat worden. Zodat jij volgend jaar rond deze tijd tevreden terugkijkt en geïnspireerd bent om verder te groeien in 2020.

Doelen halen zichzelf niet. Daar moet jij echt voor werken. En omdat ik het jou gun dat jij slaagt, ga ik je op vrijdag 11 januari helpen tijdens een event vol handige tools en heel veel kleur.

Meld je snel aan door te mailen naar dorine@meerdanstijl.nl en we stappen samen stralend 2019 in.

Workshop Kleur je jaar!
Locatie: De Smeltkroes (Honigcomplex), Nijmegen
Tijd: 19u00-21u30
Kosten: €35,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.