Personal Power Poeh

Ik gooi de telefoon wat vaker aan de kant om een stukje te lezen. Al die schermtijd tijdens de coronacrisis groeide mij boven de pet. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op je telefoon, laptop en tv. Ik wordt daar geen leuker mens van. Toch hebben we juist nu die schermen nodig om met elkaar in contact te blijven. Zo heb ik nu bijna wekelijks spelletjesavond met mijn ouders, zus en zwager via Hangouts en beeldbellen we een paar keer per week met mijn schoonfamilie. Dat vind ik super waardevol.

Alle bijkomende schermtijd probeer ik een beetje te beperken. Daarom start ik nu elke dag niet met mijn telefoon in handen, maar met mijn neus in de boeken. Ik heb echt een voorliefde voor kinderboeken en voor non-fictie. Nu is dat heel leuk gecombineerd in Tao van Poeh van Benjamin Hoff. ’s Werelds favoriete beer samen met een gezonde dosis zelfzorg. Wat wil een mens nog meer?

Tao van Poeh vind ik heerlijk om te lezen.  Lievig en zen. En zo ontzettend in lijn met hoe ik in het leven sta, dat ik haast zou denken dat ik een taoïstisch typje ben. Dit boek (eigenlijk Poeh-beer dus) leert ons onze talenten en beperkingen te erkennen van daaruit te leven. Het is leven naar je innerlijke aard. Hoe verder je daarvan verwijderd raakt, hoe meer kracht er verloren gaat. Terwijl er juist in wie en wat je bent, zoveel kracht verborgen ligt. Daarom moeten we – zo lees ik – het leven vooral niet moeilijker maken dan het is en onze ogen openen voor wat er pal voor onze neus staat. Het verhaal nodigt uit tot zelfkennis en eenvoud en dat allemaal aan de hand van leuke Poeh-verhaaltjes.

 

Personal Power Poeh

Een van de dingen die bij mij het meest resoneerde was een reflectie op zelfvertrouwen. Op pagina 68 lezen we:

 

De weg van het zelfvertrouwen begint met erkennen van wie we zijn, wat we in onze mars hebben en hoe we daar het beste gebruik van kunnen maken.

 

En het mooie is: dat is precies wat ik doe met personal power. Die drie aspecten van jezelf in beeld brengen. Dat draagt niet alleen bij aan zelfvertrouwen, maar ook aan een waardevol en gelukkig leven, vol plezier in de dingen die je doet en met balans tussen werk en ontspanning. Ik hou van personal power, omdat het je niet heel conceptueel vertelt wie je bent en wat je kunt, maar omdat dit beeldend wordt gemaakt: concreet in kleur, zou je kunnen zeggen.

 

You’ve got the power

Je eigen kracht omarmen, dat het het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Het leuke is dat ik daar een leuke bijdrage aan mag geven de komende weken. Samen met ruim 70 andere professionals geef ik tijdens de coronacrisis namelijk powerboosts weg. Dat is een online coachsessie aan de hand van personal power test, waarin we juist in beeld brengen wat Poeh ons leert: wie ben ik, wat kan ik en hoe kan ik dat het beste in de wereld zetten? Dat geeft kracht, juist in deze tijden waarin we het allemaal wat zwaarder hebben.

Tijdens de campagne You’ve got the power zetten we elke week een doelgroep in het zonnetje. We hebben al de zorgverleners, winkeliers en thuiswerkers gehad. Deze week staat in het teken van de vrijwilligers en mantelzorgers. En er komen nog meer groepen aan die wel wat extra kracht kunnen gebruiken: ondernemers, mensen uit de horeca en evenementenbranche, de jarigen en jubilarissen en nog veel meer mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wil jij iemand een hart onder de riem steken? Elke week deel ik via Facebook en Insta de groep van de week en kun jij iemand nomineren die zo’n powerboost goed kan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.