Verplichte break

Alles loopt als een trein, je gaat met vakantie en bent voornemens daarna alles weer op te pakken. Maar soms loopt het anders. Ik moest pas op de plaats maken door hypermobiele gewrichten en chronische pijn. Fijne motorische bewegingen zijn nu niet zo’n goed plan. Daarom heb ik de afgelopen tijd nauwelijks getypt, video’s geëdit en genaaid en was vooral vaak te vinden bij ergo- en fysiotherapie. Minder uitvoerend werk, wel veel bezinning en denkwerk. Wat betekent dit voor mijn bedrijven? Kan ik er straks weer fris tegenaan of moeten ik mijn werkzaamheden structureel veranderen? Dat zijn vragen waarop ik nog zit te broeden.

Een verplichte break dus, die ook weer tijd geeft voor leuke dingen. Want als mij gevraagd wordt welke weg ik in ga slaan, ga ik eerst op zoek naar nieuwe inspiratie. Zo ging ik in september naar de inspiratie dag van een van mijn favoriete docenten, Jannie Boer, om nieuwe technieken met de kleursjaals te oefenen. En ging ik afgelopen zaterdag naar het congres “Kijk mij” van de Vereniging Image Professionals. In november staat er nog een expertdag op het programma en in december volg ik een masterclass om groepen te trainen.

 

Je bent wat je draagt
Een focus op kleur, kleding en coaching dus en die vertaalt zich ook naar nieuwe dingen. Vorig jaar heb ik mijn coachingsopleiding afgerond. Toch ben ik nog niet helemaal klaar. Ik heb namelijk besloten mijn diploma op te waarderen naar HBO-plus niveau. Daarvoor ben ik nu druk bezig met onderzoek over het (psychologische) effect van kleur en kleding, gekoppeld aan het dertigersdilemma. Ontzettend leuk en interessant om te doen. Het is veel leeswerk, want wat is er intussen een hoop onderzoek gedaan naar enclothed cognition, eerste indruk en andere verwante thema’s. Zo blijkt dat kleding niet alleen de indruk beïnvloedt die anderen van ons krijgen, het beïnvloedt ook ons zelfbeeld. Ja, kleding speelt een belangrijke rol in hoe we onszelf zien. Wie ben ik? Hoe hoop ik dat anderen mij zien? Wie wil ik zijn? Dat zijn belangrijke vragen als het om zelfbeeld gaat en kleding blijkt daarin steeds andere facetten van onszelf in te belichten. Ik ben er ontzettend enthousiast over. Als mijn paper af is, deel ik het graag met jullie!

Werkboek in de maak
Al die nieuwe kennis en inspiratie. Ik zuig het op als een spons. En, als creatieveling, geeft mij dat weer allerlei nieuwe ideeën. Zo ligt er al een heel plan voor een werkboek waarin identiteit, kleur, stijl en imago samenkomen. Na mijn paper is dit dus het grote project om aan te werken. In 2020 wordt dit de basis van het imago pro traject.

Hoe snel dat allemaal gaat, dat is afhankelijk van mijn handjes. Kun je niet wachten om vorm te geven aan jezelf en aan de slag te gaan met kleur en kleding? Dan ben je nu al van harte welkom natuurlijk. Je kunt me bellen of mailen of download eerst de zes kleurenpaletten die je elke dag kunt inzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.