Weer naar het werk! Welke zakelijke kleding trek je aan?

Na anderhalfjaar pandemie en een hoop thuis werken, wordt menig werkoutfit gecombineerd met joggingbroek of andere comfortabele home wear. Nu we langzaam uit de lockdown komen, gaan we steeds meer naar kantoor. In diezelfde joggingbroek? Dat hoop ik niet! Om in een top outfit naar het werk te gaan geef ik je in deze video drie tips voor zakelijke kleding. Zo kom jij voor de dag als de professional die je bent.

Werk in context

Kleding is communicatie en dat betekent dat jouw ideale outfit is afhankelijk van drie factoren: wie jij bent, wie je tegenover je hebt en de context waarin je elkaar ontmoet. Hoewel thuis werken en op kantoor werken allebei een zakelijke setting vormen, vragen ze toch wat anders van je werkoutfit. Voor thuiswerken is home wear het afgelopen jaar veel meer geaccepteerd geworden, maar voor offline werken gaan we voor een groot deel terug naar het oude normaal. Op kantoor is er meer in beeld dan alleen je hoofd. Je non-verbale communicatie is offline veel uitgebreider en daarom vraagt je zakelijke kleding nu ook weer wat meer aandacht.

 

Werk je thuis, draag geen huispak!

Het werkzame leven ziet er niet voor iedereen als vanouds uit. Veel mensen werken nog steeds heel veel thuis en zijn van plan om veel vanuit huis te blijven werken. Dat betekent niet dat je je zakelijke garderobe gedag kunt zeggen. Hoewel we thuiswerken associƫren met een meer casual look, moet je vooral niet doorslaan. Hier lees je waarom het echt een heel slecht idee is om in je huispak te werken.

 

Kom in actie

Twijfel jij nog over wat jij het beste naar je werk kunt aantrekken? Aarzel dan niet om contact met met op te nemen. Samen gaan we op zoek naar outfits waarmee jij het beste van jezelf laat zien en creƫren we een garderobe die voor je werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.