Thuiswerken? Draag geen huispak!

Thuiswerken en thuis zijn in tijden van corona. Sinds maart lijkt het niet meer zoveel uit te maken welke outfit we dragen. Maar wist je dat de kleding die je draagt invloed heeft op hoe je je voelt, hoe je jezelf ziet en hoe succesvol je bent? In deze video leg ik je uit hoe kleding de drager beïnvloedt. Genoeg reden om je huispak wat vaker in de kast te laten liggen en een outfit aan te trekken waarmee jij het beste uit jezelf haalt. Ook als je thuiswerkt!

Kleding helpt je bij een goede start van je dag

En dan zijn dit nog maar twee onderzoeken! Er zijn nog veel meer onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat je kledingkeuze niet helemaal vrijblijvend is. De kleding die je draagt werkt echt als mindset: een goede outfit helpt jou je intentie voor de dag te zetten. Het is een van de manieren om je dag goed te starten.

Nu we zoveel thuis zijn en thuiswerken, zijn werk en vrije tijd niet altijd goed afgebakend. Ook daarin kan kleding je helpen. Je krachtige werkoutfit aantrekken markeert de start van de werkdag, zoals voorheen je reis naar kantoor dat deed. Ga je daarna lekker Netflixen, dan is het natuurlijk prima om je relax outfit te dragen.

 

Meer weten?

Pyjama uit, pak aan: dat de juiste kleding voor je werkt legt hoogleraar Kees van den Bos legt ook nog eens uit aan EenVandaag. “Het gaat erom dat je de juiste kleding aanhebt bij de juiste handeling. Dus heb je altijd nette kleding aan naar je werk, doe die dan ook aan als je thuis gaat werken.”

Wil je meer weten over de werking van enclothed cognition, bekijk dan deze korte video.

Heb jij al een garderobe die voor je werkt? Ik help graag het beste uit jezelf, je kast en je dag te halen. Wil je samen met mij in de wereld van kleur en kleding duiken, lees dan hier verder om aan de slag te gaan met je eigen garderobe.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.