Kleur van het jaar 2019

In 2019 vieren we het leven met Living Coral. Pantone heeft deze kleur uitgeroepen tot kleur van het jaar om ons op sprankelende wijze te inspireren. Living Coral is een kleur vol energie, vurigheid en vrouwelijkheid. Met tegelijkertijd aandacht voor een van de mooiste en kwetsbaarste ecosystemen ter wereld. Terwijl we actief bezig zijn de verbleking van steenkoraal tegen te gaan, kunnen we ons ook afvragen hoe we de verbleking bij onszelf tegen gaan. Hoe voorkomen we dat we zelf in een kleurloze massa opgaan? Hoe kunnen we stralen in al onze pracht?

Deze warme kleur zal de initiator in jou stimuleren, zodat jij recht op je doel afgaat zonder het grote geheel uit het oog te verliezen. Als jij nog dromen waar hebt te maken of een verhaal te vertellen, dan is dit voor jou de kleur in 2019.

Living Coral past bij uitstek in een warm en helder kleurenpalet. De menging ligt tussen rood, roze en oranje in. Maar Living Coral is niet zo uitgesproken warm als oranje, niet zo fel als rood en niet zo zacht als roze. Een kleur die daarom in veel paletten gecombineerd kan worden. Draag jij liever koele kleuren, combineer deze kleur dan met verschillende tinten blauw voor een frisse look. In een gedempt palet kan Living Coral een mooie accentkleur zijn.

Living Coral in verschillende combinaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.