Kleuren van het jaar 2021

Ultimate gray en Illuminating.

Deze kleuren gaan ons de coronacrisis doorhelpen en daarom heeft Pantone ze uitgeroepen tot kleuren van het jaar. Ieder jaar kiest Pantone een kleur uit die past bij de tijdsgeest. In deze roerige tijden hebben we aan één kleur niet genoeg. Daarom staan er nu twee in de spotlights.

Ultimate gray geeft stabiliteit, want grijs is rustig, objectief, beheerst, analytisch. Het is een rots in de branding die zorgt voor een stukje houvast in onzekere tijden. Illuminating laat ons zien hoe opgewekt, blij en verhelderend geel kan zijn. Het zijn de zonnestralen die we in deze donkere tijden nodig hebben om de moed erin te houden. Samen helpen ze ons optimistisch te blijven en ons niet van ons stuk te laten brengen.

 

De kleuren van het jaar in de praktijk

Deze combinatie is niet heel nieuw: zowel in de mode als in interieur hebben we de combinatie van grijs en geel al vaker gezien. Om je te inspireren ben ik toch even de kast in gedoken en heb mijn eigen ultimate gray-illuminating outfit samengesteld. Zoals je ziet werd ik zelf wel heel blij van deze outfit. Het truitje heb ik nu een jaar, maar nog niet zo vaak aangehad. Een uitstekend excuus om deze vaker uit de kast te trekken!

 

En wat denk je? In mijn stoffenvoorraad in het atelier kwam ik nog veel meer combinaties met grijs en geel tegen. Ideaal om deze positieve boodschap van Pantone mee te ondersteunen.

Natuurlijk zijn deze kleuren ook los van elkaar goed te dragen. Om je een eindje op weg te helpen heb ik een kleurenpalet samengesteld waarin deze tinten van grijs en geel prachtig tot zijn recht komen. Zo kun je ze in zowel een warm als koel kleurenpalet terug laten komen.

Ik ben heel erg benieuwd wat jij van dit paar vindt. Draag je deze kleuren? Los of samen? En heb jij ook het gevoel dat deze kleuren je een steuntje in de rug geven?

Daarover gesproken, wil jij van 2021 een top jaar maken en sterk uit de lockdown komen? Meld je dan aan voor mijn gratis jaarprogramma. Je krijgt dan elke week tips en inspiratie om te leven op jouw manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.