Zelfportret in kleur

“Krijg toch allemaal de kleuren!”

Ja, mijn kleurenjuffen hebben net zoveel humor als ik, want dit is de titel van hun boek. Een boek dat achtergronden geeft bij het kleurensysteem waar ik mee werk: Personal Power Plus. Dit boek lees ik regelmatig, omdat het steeds weer nieuwe inzichten of een andere kijk op kleur geeft.

Ook nu lees ik het weer en word ik geraakt door de mate waarin ik me in bepaalde kleurfamilies herken. Een mooi moment om dat uit te schrijven. Niet alleen om met jou te delen, maar ook om weer even bij mezelf te komen. Oh ja, dit is wie ik ben. Kleuren liegen nooit. Wil je weten wie ik ben, lees dan dit kleurrijke zelfportret.

 

Oranje vertelt me dat ik vol moed en doorzettingsvermogen mijn eigen weg ga. Dat is geen (eigenwijze) keuze, maar een mijn manier van leven. Ik kan haast niet anders. Ik ben veerkrachtig. Ik ben nieuwsgierig, op zoek naar nieuwe manieren en verbindingen en leer liever door ervaren dan door studeren. Ik ben een vrije ziel.

 

 

Met geel raak ik nooit uitgeleerd. Hoe langer ik leef, hoe meer ik over het leven te weten wil komen. Het hoe en waarom achter mensen, dieren en dingen fascineert mij. Ik wil weten wie ik ben en waartoe we hier op aarde zijn. Ik lach en vergeet niet hoeveel moois het leven mij te bieden heeft.

 

 

 

Turquoise is als een vakantie voor me. Wat een genot. Ik verbind alles met elkaar. Ik zie grote, doorlopende lijnen die voor anderen soms niet lijken te bestaan. Ik ben creatief. Ik houd ervan als de dingen steeds weer anders zijn, want dat prikkelt mijn fantasie. Ik doe graag dingen voor en met anderen en koppel mensen en ideeën aan elkaar. Ik ben de creator van mijn eigen leven.

 

 

 

Groen is er, omdat ik het niet alleen voor mezelf doe. Ik geniet meer van mijn successen als ik ze kan delen, als anderen er beter van worden. Vitaliteit, natuur en natuurlijke cycli zijn belangrijk voor me. Geven vind ik makkelijker dan nemen.

Paars geeft ruimte aan mijn intuïtie. Ik vergeet er wel eens naar te luisteren (want ik ben ook heel geel). Ik ben een idealist en wil door mijn werk mijn visie op en voor de wereld realiseren. In mijn hoofd komen creatieve ideeën en onverwachte invallen tot bijzondere verbindingen. In mijn gedachten is alles mogelijk. Mensen zien mij vaak als spiritueel. Stiekem ben ik dat ook, met een realistische en praktische inslag.

 

 

 

Rood, blauw, zwart, wit, grijs, bruin en roze passen om verschillende redenen veel minder bij me. Waarom? Dat is een verhaal voor een andere keer.

Herken jij je ook in deze kleuren? Laat een reactie achter en vertel welke kleurfamilie jou het best beschrijft.

Wil jij ook ontdekken welke kleuren vertellen wie je bent of meer kleur geven aan je leven? Download dan de zes kleurenpaletten die jouw leven verrijken of neem contact op voor meer info over kleurcoaching.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.